tartuvalgus.ee

PÄRITUD VALGUSEGA TÄHTEDE POOLE

Artists

Tartu Kõrgema Kunstikooli Pallase skulptuuriosakonna tudengid: Aurora Mikk, Andi Poolak, Bhatricya Virumann, Cecile Vene, Dana Lukka, Dominik Laantee, Enriko Saar, Helen Pärn, Ketter Mägi, Kristiina Bulgarin, Lisete Viimsalu, Lotta Karoliina Räsänen, Mairoos Mett, Martin Stafeikin, Paul Jean Otto Faucheux, Stefani Freitok, Stella Leius, Taisiia Bilan.

Kaasatud skulptorid: Jaak Soans, Aime Kuulbusch, Hille Palm, Rait Prääts, Ilme ja Riho Kuld, Ahti Seppet, Paul Rogers, Rafael Danieljants ja Tõnis Paberit.

Kuraatorid: Elo Liiv, Anne Rudanovski

Place

Galerii Pallas

Avatud: T-L kl 11:00 -18:00
Erandkorras 07-09.11 avatud kuni 22.00!

Riia 11, Tartu, 51010

Concept

Milliseks kujuneb meie kõigi ellujäämise valgus? Raskuse ja kerguse kaalukeeleks on lootus, uskumus, et homme või peale seda on kõik parem kui vanasti. Pärast tänast vihmasadu on homne ilm ilusam. Tunneli (probleemide) lõpus on valgus.

Oleme inimestena miljonite ajalugude korduvas keerises ja meie ellujäämine ei sõltu ainult vastupidavusest, küll aga meie visionäärlikust eestvedamisevõimest ning tegutsemise julgusest, eelmiste põlvkondade tarkuste ja kogemuste kaasaegses kasutusoskuses, suure pildi nägemisvõimes.

Kuidas ühendada tehnoloogia viimane sõna pärimuskultuurilise narratiiviga, pulseeriva energia päritud viljade ja juurtega? Kas kogemustel on piisavalt murrangulist väge, et inimkonnale olulisi teemasid vajaliku haarde ja veenvusega mõtestada?

Näitus ühendab Pallase skulptuuriosakonna tudengid juba professionaalsete skulptoritega, tõstatades küsimuse, kuidas ja milliseid eelkäiate oskusi anda edasi noortele skulptoritele? Mis jääb oskustest kasutusse, mis kaob? Andes edasi valgust, on lootust kultuurilisele järjepidevusele.

Kuraatorid

Elo Liiv
Tel: +372 56984477

Email elo@tartuvalgus.ee

 

Anne Rudanovski
Tel: +372 55572500

Email anne.rudanovski@artcol.ee

Tutvu varasemate TAVA näitustega

Scroll to Top

Liitu meie uudiskirjaga

Sisesta E-mail*
Vali, milliseid uudiskirju soovid meilt saada*