tartuvalgus.ee

VALGUSINSTALLATSIOONID "PÄEV PÄRAST HOMSET"

Artists

Täpne info saabub peagi

Schedule

  • Construction and installation of works: 02. – 06.11.2024
  • The Light Path is open to visitors: 07. – 09.11.2024, iga päev 20:00- 00:00
  • Artist Talk  08.11.2024

Concept

PÄEV PÄRAST HOMSET
päritud valgusega tähtede poole


Kuidas pidada vastu olemise talumatu kerguse ikkes, kuidas ja milliseid eelkäiate oskusi anda edasi meie veel sündimata lastele? Oleme miljonite ajalugude korduvas keerises ja meie ellujäämine ei sõltu ainult vastupidavusest aga meie visionäärlikust eestvedamisevõimest ning tegutsemise julgusest, esivanemate tarkuste ja kogemuste kaasaegses kasutusoskuses, suure pildi nägemisvõimes. Et leida eneses ja inimkonnas üles ühendus, mida rikastab kõike läbiv tähevalguse võnge, vägi maailma kõiksuses.

Milan Kundera “Olemise talumatu kergus” räägib ainult üht elu elada tohtimise (einmal ist keinmal) tähenduslikkusest, inimese täielikust samastumisest oma kujutisega, igavese piiride kütkes püsimisest. See kõik teeb meist episoodi, juhusliku ja steriilse, ning jätab tagantjärele mulje, nagu poleks meid üldse elanudki. Niisuguses maailmas koormab igat hetke või zesti talumatu vastutuse raskus.

Millised on meie unistused maailmast pärast homset, milliseks kujuneb meie kõigi ellujäämise valgus? Raskuse ja kerguse kaalukeeleks on lootus, uskumus, et homme või peale seda on kõik parem kui vanasti. Pärast tänast vihmasadu on homne ilm ilusam. Tunneli (probleemide) lõpus on valgus.

Tartu Valgus 2024 programm ühendab tehnoloogia looduse hingestatud narratiiviga, pulseeriva energia päritud viljade ja juurtega. Festivali sise- ja väliruumi näituste ning kontsertide kontseptsioon näitab, et kunstidel on piisavalt murrangulist väge, et inimkonnale olulisi teemasid vajaliku haarde ja veenvusega mõtestada.

More information

Elo Liiv

TAVA24 peakuraator
Email elo@tartuvalgus.ee

 

Check out the highlights of TAVA

Scroll to Top

Liitu meie uudiskirjaga

Sisesta E-mail*
Vali, milliseid uudiskirju soovid meilt saada*