tartuvalgus.ee

TÖÖTOAD BOTAANIKA AIAS

Leaders

Chiara Carucci, MSc, Associate IALD (Itaalia)
Marko Kuusik, MA, MSc, Associate IALD (Eesti)

Date & place

02 – 07/11/2024

Tartu Botaanikaaed  / Tartu, Lai 38

Purpose

Valgusfestivali TAVA24 raames toimub Tartu kesklinnas arhitektuurse valgustuse töötuba. Töötoa eesmärk on rahvusvaheliselt hinnatud IALD valgusdisainerite juhendamisel anda üliõpilastele, valgusdisaini huvilistele ja elukutselistele valgusdisaineritele „käed-külge“ töökogemus, alates kontseptsiooni väljatöötamisest kuni installatsioonide valmis ehitamiseni, ning pakkuda koolitust peamistel valgusdisaini teemadel.

Valgustöötuba, mille tulemus võiksid ideaalis muutuda Tartu avaliku ruumi püsivaks valgusinstallatsiooniks, pakub suurepärast võimalust katsetamiseks, loovate kontseptsioonide testimiseks ja prototüüpimiseks. See pakub ühest küljest huvitavat väljakutset disaineritele ja planeerijatele, aga teisest küljest on kasulikud ka linnavalitsusele, pakkudes võimalust erinevaid valguslahendusi enne põhjalikumate investeeringute tegemist 1:1 mõõtkavas näha ja kogeda.

Töötoa käigus loodud installatsioonid on 3-päevase valgustusfestivali TAVA24 üks osa. Õhtuti saavad neist teetähised, mis näitavad külastajatele, kuidas arhitektuurne valgustusdisain saab linna öist identiteeti muuta. Seega demonstreerivad need valguse jõudu ja tõmbavad avalikkuse tähelepanu sellele, kui väärtuslik on valgustusdisain linnaruumis.

Participants

Ootame töötuppa erineva taustaga osalejad, nii õpilasi kui professionaale. Osalejate valik toimub lühikese motivatsiooni kirja alusel. Grupi suurus on max. 15 inimest. Ülikoolidel on võimalik töötuba liita oma õppeprogrammiga.

Fee

Workshop fee for students (Student ID required): 200€ 200€
Workshop fee for professionals: 300€ 300€
VAT will not be added for countries in EU.

Töötoa õpilastel on õigus tasuta osaleda festivali avakontserdil ja saada muid soodustusi.

Kellel rahaga kitsas, siis pakume võimalust tasuda ka vabatahtliku tööga festivali hüvanguks.

Accommodation must be found by the participant, all registered receiving a promotional code to be used by our accommodation partners .

Registration

Please register by filling in the form

More information

Marko Kuusik

TAVA24 töötubade kuraator

Elo Liiv

TAVA24 peakuraator

 

Check out the highlights of TAVA

Scroll to Top

Liitu meie uudiskirjaga

Sisesta E-mail*
Vali, milliseid uudiskirju soovid meilt saada*